MUŞ / BULANIK - Cumhuriyet İlkokulu

Mrt

"İstiklal Marşı Yılı" etkinlikleri kapsamında ilçe genelinde ilkokul-ortaokul öğrencileri arasında İstiklal Marş'mızı Güzel Okuma Yarışması düzenlenmiştir. Okulumuzu temsil eden öğrencimiz Nisanur Kinay oldu. Öğrencimizi yarışmaya hazırlayan idaremize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle, İçişleri Bakanlığımız ve Millî Eğitim Bakanlığımız öncülüğünde AFAD Başkanlığımızın Koordinasyonda 81 ilde tüm okullarda eş zamanlı olarak "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" düzenlendi.

Deprem başta olmak üzere ülkemizin tüm afetlere hazır olması için AFAD ve koordinasyonundaki kurum ve kuruluşlar çalışmayı sürdürüyor. Vatandaşların alması gereken bireysel önlemlere ise 1-7 Mart Deprem Haftası ile dikkat çekiliyor. Çünkü depremlerdeki kayıpların bir daha yaşanmamasında, kamu kurumlarının aldığı önlemlerin yanı sıra vatandaşların alacağı tedbirler büyük önem taşıyor. Depreme karşı kamunun, üniversitelerin, STK'ların ve özel sektörün yaptığı çalışmaları, vatandaşların bireysel gayretleri tamamlıyor. Bu nedenle AFAD, Deprem Haftası'nda vatandaşlara kendi risklerini azaltmaları, kendi hazırlıklarını yapmaları çağrısında bulunuyor.

Ock

Yoğun ve yorucu geçen eğitim dolu bir dönemin ardından öğrencilerimiz karneleriyle buluştu.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin şiirleriyle, şarkılarıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.

Kas

10 Kasım Atatürk' Anma Günü 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk anısına her yıl tutulan ulusal yastır. 10 Kasım gününü kapsayan Atatürk Haftası ise Atatürk'ün yurt genelinde anıldığı, ilke ve devrimlerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda konuşmalarının kendi sesinden yayımlandığı, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterildiği; 10-16 Kasım tarihleri arasına karşılık gelen haftaya denir.

Kas

Bakanlığımız ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan ""Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü"" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla ""Okulum Temiz"" belgelendirme programı yürürlüğe alınmıştır.

Başvuru öncesi okullarımız tarafından ""Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu"" içerisinde belirtilen tüm faaliyetlerin, eylem planlarının, talimatların, eğitimlerin vb. işlemlerin tam olarak yerine getirilmesi, soru listesinde belirtilen şartların tamamlanmış olması gerekmektedir.

Başvuru sonrasında, Bakanlığımız ve TSE işbirliğinde oluşturulan eğitim programları ile yetkilendirilen Tetkik Görevlileri tarafından bu okullar yerinde denetlenip kontrol ve belgelendirmesi yapılacaktır.

Tem

Okulumuzun zeminine karo yapıldı, anasınıf ve öğretmenler odasına laminant parke yapıldı, okulumuzun dış cephesi bayandı, okul tabelası da değiştirilerek okulumuz 2021-2022 Eğitim Öğretim yılına hazır hale getirildi.